BREVATGES

Xavi Sanchez Verdaguer

C/Girona, 10 cantonada C/Pujada de l'Escorxador 7

17480 Roses

972153812

636529200

xavi_74@outlook.com

Contacta'ns
Xarxes Socials

Celler ARCHÉ PAGÈS per Somiar

Data: Dijous 20/12/2019  Hora: 20:30h  Lloc: Brevatges Preu: 15 amb 1Ampolla de Regal !!!

Cinc generacions de viticultors, al cor de l'Alt Empordà, la família Arché Pagès fa més d'un segle que treballa i estima la vinya. De 2004 ençà, elaboren vins propis de singular personalitat.
Fer vi a Capmany, on s'estén la seva propietat, és tot un repte. La distinció s''assoleix amb un control absolut de tot el procés. De la poda fins a la verema, del celler a l'embotellament. La mirada sensible i experta de la família té cura que el producte arribi al mercat amb exigència i qualitat.

 

Capmany, país de ceps i cellers. Les vinyes formen part d’aquest terme situat a l’extrem nord-oriental de Catalunya, vora del Pirineu i proper a la Mediterrània.
Les varietats que la família cultiva en les 14 hectàrees de vinya pròpia són: Garnatxa negra i blanca, Moscat, Carinyena, Macabeu, Sirà, Cabernet Sauvignon i Merlot.
Màxima cura i respecte pel medi. Agricultura basada en l’estima a la natura. Per això, tot el treball es realitza manualment.
La tramuntana és el tret climàtic que defineix aquest territori. Vent net i sec que propicia transparències al cel i arrels fermes a la terra.
Terreny amb sòl granític, àcid i pobre, eixut i ressec per la manca de pluja abundant. Tot plegat condiciona un vinya de baix rendiment. Tanmateix, una producció de gran qualitat.

Collita a mà i sense semal. La recol•lecció es duu a terme delicadament en petites caixes de 12 kg. El raïm arriba al celler intacte i sa, havent-lo destriat a la pròpia vinya. La verema es realitza quan cada varietat arriba al seu punt òptim de maduració.

Emoció, sensibilitat, tècnica i cupatge. La tradició no està renyida amb la modernitat. Així, en els processos d’elaboració s’empra maquinària d’última generació. Cada parcel•la es consigna en cisternes separades, dipòsits d’acer inoxidable de petita capacitat.
La vinificació es realitza amb un minuciós control de temperatura. La classificació inicial per terrers i qualitats facilitat les labors del cupatge.

L’Art del vi. La darrera fase és la del repòs i el silenci. L’obligada criança es fa en bótes de roure francès. El temps de permanència en barrica ve determinat pel tast de l’enòleg. Només quan supera l’expectativa creada, el vi s’embotella. Els vins es clarifiquen i es filtren lleugerament: hom vol servar-ne l’aroma i l’estructura pròpies, la identitat original. L’embotellament es realitza a la mateixa propietat. La sala de criança jau soterrada 3 metres ensota, amb un sistema de control de temperatura i humitat que en garanteix l’estabilitat. Aquí, cada ampolla adquireix el segell personal, el caràcter d’edició limitada.

 

ADREÇA:

C/Girona, 10

17480 Roses (Girona)

TELÈFON & WHATSAPP:

972153812 / 636529200